Nr29 Jaarverslag 2014

Vanuit Nr29 werkt Martijn Hemminga op transparante wijze voor uiteenlopende opdrachtgevers. Die transparantie blijkt ook uit het vierde jaarverslag waarin Nr29 ‘verantwoording’ aflegt over 2014. Net als in 20132012 en 2011 laten we graag ook dit jaar zien waaraan Nr29 heeft gewerkt.

Jaarverslag 2014

Klik op onderstaande maanden om per maand de highlights te zien wat Nr29 heeft gedaan in 2014.

[toggle title=”Januari”]

Januari

Nr29 aan de slag voor SNS

In januari is Nr29 gestart met een werkgeverspositioneringstraject voor SNS Bank. De nieuwe corporate positionering (Heel normaal. SNS) moest worden doorvertaald naar het werkgeverschap en naar de positionering als werkgever. Samen met HRM en Marketing van SNS Bank is hier een klein half jaar aan gewerkt.

Gastcollege Haagse Hogeschool

Al een aantal jaar verzorgt Martijn Hemminga gastcolleges voor de Haagsche Hogeschool, zo ook op 10 januari 2014. Het onderwerp was employer branding. Voor de studenten is het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand, waar Martijn een van de auteurs is, verplichte literatuur.

Haagsche Hogeschool

[/toggle][toggle title=”Februari”]

Februari

Sparren over vast en flex met PostNL

Middels een sparsessie en het samenstellen van een beknopt document achteraf heeft Nr29 PostNL geadviseerd over de inrichting van de organisatie van alle instroom binnen PostNL. Van vaste medewerkers op het hoofdkantoor tot postbezorgers. Van campus recruitment tot bezorgers van pakketpost en folders.

[/toggle][toggle title=”Maart”]

Maart

Whitepaper Effectieve online werving in de zorg

Whitepaper Effectieve online werving in de zorgIn opdracht van en samen met MedischeBanenbank.nl, een jobboard van BSL, heeft Nr29 een whitepaper samengesteld met daarin tips om optimaal online te werven als zorgwerkgever. Het whitepaper kunt u hier gratis aanvragen.

 

[/toggle][toggle title=”April”]

April

Evaluatie campagne Werken voor Nederland

In april werd de evaluatie van de organisatie en campagne Werken voor Nederland over de aafgelopen 4 jaar gepresenteerd. Martijn Hemminga heeft samen met Panteia een klein half jaar gewerkt aan een uitgebreide evaluatie. In december 2014 is een nieuwe aanbesteding bekend gemaakt waarbij het Rijk voor het eerst niet meer kiest om met een arbeidsmarktcommunicatiebureau in zee te gaan maar met 4 interim arbeidsmarktcommunicatieprofessionals.

werken-vAScreenshot van de de site WerkenvoorNederland.nl

[/toggle][toggle title=”Mei”]

Mei

Eerste editie van Employer Brand Stories

Samen met 8 andere arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vormt Martijn Hemminga het Employer Brand Netwerk. Op dinsdag 27 mei vond de eerste editie plaats van het event Employer Brand Stories. In het Dialogues House van ABN AMRO deelden drie werkgevers hun kennis en ervaringen op het gebied van employer branding en arbeidsmarktcommunicatie: ABN AMRO, Pels Rijcken en Eneco. Een videoverslag vindt u hieronder en een verslag in tekst op Werf-en.nl.

[youtube_video] 0w97WEKP-Sw [/youtube_video]

[/toggle][toggle title=”Juni”]

Juni

Hay Group Circle Next: employer branding

Op uitnodiging van Hay Group heeft Martijn Hemminga een presentatie gegeven over employer branding in relatie tot het werven van starters. De Circle Next is een inspirerende community van ‘next generation’ HRD managers van grote internationale bedrijven. Doel: ‘advancing the field of human resource, talent and leadership development.’ Samen vorm geven aan de toekomst van HRD.

[/toggle][toggle title=”Juli”]

Juli

Inspiratiesessie BSL: Online recruitment in de zorg

Tijdens een inspiratiesessie bij BSL werden zo’n 40 HR- en communicatieprofessionals vanuit de zorg bijgepraat over online wervingstrends en hoe ze het beste een goede online vacaturetekst kunnen schrijven. Een van de trends is dat het gebruik van video steeds meer toeneemt. Speciaal voor deze inspiratiesessie is een videofilmpje gemonteerd met daarin uiteenlopende voorbeelden hoe binnen de zorg video wordt ingezet.

[youtube_video] USgvUmRL5Nw [/youtube_video]

[/toggle][toggle title=”Augustus”]

Augustus

Genieten van de zomer!

[/toggle][toggle title=”September”]

September

Gastcollege Avans Hogeschool

Derdejaars studenten van de Minor Recruitment van Avans Hogeschool kregen 8 september een gastcollege van Martijn Hemminga waarin stil werd gestaan bij de recruitmentsite als belangrijkste middel voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie

Jurylid SJP Employer Branding Magneet

Op woensdag 24 september was Martijn Hemminga voor de tweede maal jurylid voor de Employer Brand Magneet van de SJP. De uitreiking van de SJP Magneten vond plaats in november en Defensie won de enige Magneet met hun employer branding. Lees meer over de Magneet-winnaars op Werf-en.nl en bekijk de fotoreportage.

Uitreiking SJP Magneet Employer Branding 2014 aan Defensie

[/toggle][toggle title=”Oktober”]

Oktober

Sparren over recruitmentsites en meer

In oktober heeft Nr29 een tweetal sparsessies verzorgt waarbij de recruitmentsite en online werving centraal stond. De opdrachtgevers voor deze sparsessies waren Gemeente Zeist en Amerspoort.

Herlancering Recruitmentsystemen.nl

Met zijn site Recruitmentsystemen.nl brengt Martijn Hemminga sinds 2008 het landschap van recruitmentsystemen in kaart. In oktober is een compleet nieuwe website gelanceerd met daarin onder meer een Kennisbank en Vergelijker. Met de Vergelijker kunt u verschillende recruitmentsystemen op meer dan 75 punten met elkaar vergelijken om zo tot een longlist of shortlist te komen. Op Recruitmentsystemen.nl zijn maar liefst 30 Nederlandse leveranciers van recruitmentsystemen gerangschikt en de site helpt bij de selectie, implementatie, evaluatie en optimalisatie. Een account op Recruitmentsystemen.nl is gratis. In onderstaande video vertelt Martijn meer over de vernieuwde site:

[vimeo_video] 109261308 [/vimeo_video]

[/toggle][toggle title=”November”]

November

Inzicht in en optimalisatie van arbeidsmarktcommunicatie bij Monuta

Nr29 heeft Monuta begeleid bij het in kaart brengen van haar huidige arbeidsmarktcommunicatie en wat hieraan geoptimaliseerd kan worden. Op basis van de uitkomsten van een inzichtworkshop werkt Monuta onder begeleiding zelf haar optimalisatieplan uit.

[/toggle][toggle title=”December”]

December

Martijn Hemminga in talkshow over employer branding

In de tweede aflevering van de van de online talkshow Minutes on Career stond employer branding centraal en schoof Martijn Hemminga van Nr29 aan bij gastheer Nigaio Wijnen. Ook Igor Beuker was te gast. Bekijk hieronder de aflevering en hier foto’s van de making-off!

[youtube_video] _RbTi5CBVms [/youtube_video]

6e en laatste editie De Wereld Werft

Op donderdag 11 december vond de 6e editie plaats van De Wereld Werft, dit keer in Den Haag. Als 50% aandeelhouder is Nr29 mede-verantwoordelijk voor dit jaarlijkse event. 150 professionals kwamen in het Regardz The Globe bijeen rondom het thema: Vast en Flex. Tijdens DWW14 verzorgde Martijn Hemminga een workshop over het schrijven van vacatureteksten voor vast en flex. Bekijk op Werf-en.nl de verslagen en hier de foto’s. De 6e editie was teven de laatste editie van De Wereld Werft onder deze naam. Maar in de toekomst komt er zeker iets moois voor terug…

[/toggle]