Checklist sourcing

  • door

Checklist sourcingSociale media als LinkedIn zorgen ervoor dat steeds meer werkgevers kansen zien in het searchen & sourcen van talent. Zo wordt 75% van de verkopers met een academische achtergrond minimaal één keer per jaar gehunt. In deze eerste Nr29 checklist van 2013 de vragen die u helpen om optimaal online te kunnen searchen.

Vragen waar u antwoord op moet hebben

Onderstaande lijst met 20 items helpt u met het in kaart brengen van het profiel van de kandidaat die u zoekt. Hoe meer antwoorden u heeft op de vragen, hoe gerichter u te werk kunt gaan.

  • Functiebenaming
  • Alternatieve functiebenamingen
  • Locatie waar functie vervult moet worden
  • Niet-Nederlanders mogelijk
  • Salarisindicatie

Hele checklist lezen?

Neem dan een abonnement op amcexpert.nl en lees het artikel Checklist searchen en sourcen. Amcexpert.nl is dé online kennisbank op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en is een initiatief van Nr29.

Bron onderzoek: Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie