Checklist referral recruitment

  • door

Checklist referral recruitmentMet referral recruitment zet u uw eigen medewerkers in als ambassadeur. Medewerkers maken een voorselectie en dragen alleen mensen aan die passen bij de organisatie. Daarnaast blijven de aangedragen medewerkers langer en zijn de wervingskosten veelal lager. In deze checklist van Nr29 vindt u een stappenplan om zelf een referralprogramma op te zetten.

Referral recruitment

Referral recruitment is een manier van werven waarbij potentiële werknemers worden aangedragen door huidige of oud-medewerkers of relaties uit het eigen sociale netwerk. Het gaat om het gebruik maken van het informele netwerk. In Nederland komt 30% van de medewerkers via het netwerk aan een baan. Dat lijkt een mooie score, maar in de VS is dit 60% en in Italië zelfs 80%. De meeste mensen die via via aan een baan komen krijgen deze via iemand die er al werkt. Want wie kan nu beter (en authentiek) vertellen hoe het is om ergens te werken dan de mensen die er reeds werken?

Hele checklist lezen?

Neem dan een abonnement op amcexpert.nl en lees het artikel ‘Checklist voor een referralprogramma’. Amcexpert.nl is dé online kennisbank op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en is een initiatief van Nr29.