Meteen naar de inhoud

Nr29 over campus recruitment in Intermediair

  • door

Nr29 over campus recruitment in IntermediairIn de nieuwste Intermediair geeft Martijn Hemminga van Nr29 zijn visie op campus recruitment. Ook voor kleine minder bekende werkgevers is campus recruitment interessant. Wendy Smits van Strukton Civiel, klant van Nr29, komt tevens in het artikel aan het woord over een van hun campus recruitment activiteiten: the Idea of Holland.

Geen gladde praatjes

In het artikel in Intermediair gaat Martijn Hemminga in op het feit dat werkgevers er met alleen een gastcollege of een sponsorship van een studievereniging er niet zijn. Je zult partnerships moeten aangaan en vragen aan opleidingen en studieverenigingen waar je elkaar kunt aanvullen. Studenten willen een potentiële werkgever kunnen beleven.

Campus recruiters zoeken naar originele wervingsmethoden

Nr29 klant Strukton Civiel introduceerde een wedstrijd voor tweedejaars studenten civiele techniek: The Idea of Holland. De studenten werden tijdens de laatste editie van de tweejaarlijkse Infratech-beurs in 2011 op pad gestuurd om een civieltechnische oplossing te vinden voor een maatschappelijk probleem, die ze moesten presenteren aan een jury met professionals. Zo bedacht het winnende team een manier waarop elektrische auto’s via het wegdek opgeladen kunnen worden. Van de 125 deelnemers, die nu allemaal weten wat Strukton is en doet, liepen er daarna vijf stage bij het bedrijf en is er één duaalstudent, die naast zijn werk een hbo-opleiding volgt, aangenomen.

Bekijk en download het hele artikel

Het hele Intermediair-artikel is te downloaden als pdf of online te bekijken op de site van Intermediair.

Nr29 over campus recruitment in Intermediair