Checklist candidate experience

  • door

Checklist candidate experienceDe naam ‘werving- en selectieproces’ zegt eigenlijk al genoeg. Het proces van de werkgever staat centraal. Maar wanneer u als werkgever uw kandidaten een verpletterende indruk wilt geven, zult u de  kandidaat centraal moeten stellen, oftewel de candidate experience. In deze checklist van februari kunt u uw eigen candidate experience langs de lat leggen.

Wat is candidate experience?

De definitie van candidate experience is het totaal van alle ervaringen die een sollicitant opdoet tijdens het sollicitatieproces. Vanaf het moment dat iemand besluit te gaan solliciteren gaat de candidate experience in. Alle ervaringen die de kandidaat hiervoor heeft opgedaan noemen we de ‘pre candidate experience’ die weer vooraf wordt gegaan door de employer brand experience.

Hele checklist lezen?

Neem dan een abonnement op amcexpert.nl en lees het artikel Checklist voor optimale candidate experience. Amcexpert.nl is dé online kennisbank op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en is een initiatief van Nr29.