Minder via via werving van commissarissen RvC

  • door

Minder via via werving van commissarissen RvCReferral recruitment, het werven via via, wordt gezien als een effectieve en efficiënte manier van werven. Steeds meer werkgevers kiezen voor een professionele referralstrategie. Maar er is ook een wervingsdoelgroep waar juist het werven via via wordt afgebouwd. Commissarissen voor raden van commissarissen worden steeds vaker geworven… in de krant.

Weg van het old boys network

Commissarissen worden steeds meer volgens en openbare wervingsprocedure gezocht valt maandag te lezen in het FD. Onder meer door corporate governance codes zoals de code Tabaksblat. Maar ook omdat commissaris zijn steeds meer wordt gezien als een vak in plaats van een leuk erebaantje. Werkgevers die onlangs openbaar op zoek zijn gegaan naar commissarissen zijn zorgorganisatie Parnassia Bavo Groep, Hogeschool INHOLLAND, ASN Bank en Flynth accountants.

Werf ook eens online

Wat opvalt bij het werven van directeuren en ook commissarissen is dat als deze openbaar worden gezocht, ze nog steeds kiezen voor printadvertenties. En dan vooral in het NRC en in het FD. Op deze wijze blijf je natuurlijk wel een beetje hangen in het old boys network. Waarom niet online op zoek gaan? Een zoektocht op LinkedIn levert meer dan 950 Nederlanders op die momenteel ergens commissaris zijn. Maar op LinkedIn is slechts 1 vacature te zien: toezichthouder raad van toezicht bij GGZ CrisisCare Trubendorffer. Door een vacature voor commissaris of toezichthouder buiten traditionele media te plaatsen, krijg je ook kandidaten buiten het old boys network. Maar dan moet je dat als organisatie natuurlijk wel willen…

Referral-recruitment.eu

Ben je niet op zoek naar commissarissen en wil je wel meer via via werven? Neem dan eens een kijkje op mijn nieuwe site Referral-recruitment.eu. Deze site heb ik opgericht omdat er voor werkgevers nog veel kansen liggen op het werven via via. Wellicht een idee voor Ajax om te kijken hoe je via referral aan een goede raad van commissarissen kan komen…