Meteen naar de inhoud

Goede medewerkers leid je zelf op

  • door

Goede medewerkers leid je zelf opIn het Financieele Dagblad van maandag 17 januari 2011 ging columnist Robert van Gaal van Wakoopa in op zijn recente bezoek aan de kapper. In het gesprek met de kapper komt het onderwerp werven van goede medewerkers aan bod. ‘Wat is zijn tip voor het vinden van goede mensen?’ De kapper vertelt Robert: ’Wij leiden onze kappers zelf op.’

Visvijver

Ook al leid je stagiaires niet zelf op, je staat als werkgever wel aan het begin van iemand zijn carrière en kunt daar een duidelijke stempel op drukken. Als ik met mensen over stagiaires praat is iedereen het erover eens dat dit een fantastische visvijver is. Als werkgever kun je kijken of een persoon bij de organisatie past en vice versa natuurlijk ook. Goede stagiaires vraag je of ze willen afstuderen en/of bij jou hun eerste baan willen hebben.

Ook ik begon als stagiair

Ik ben zelf ook zo begonnen in 2000. In 1998 liep ik een werkperiode (betaalde stage vanuit duale HBO-opleiding) bij ICT-bedrijf Syntegra, tegenwoordig BT. Ook de volgende werkperiode kon ik er terecht en kreeg ik meer op mijn bord dan in mijn eerste werkperiode. Tenslotte kon ik er een bijbaan krijgen en ondertussen betaald mijn afstudeeronderzoek doen. Ik heb ontzettend veel geleerd in de werkperiodes en wilde er na mijn studie graag aan de slag. Uiteindelijk heb ik hier met veel plezier tot en met half 2006 gewerkt.

Leid medewerkers zelf op

Of het nu gaat om ziekenhuizen, accountantskantoren of productiebedrijven, overal om me heen hoor ik dat werkgevers steeds meer samenwerken met opleidingen. Ondanks dat het vaak met vallen en opstaan gaat en het soms ook erg moeilijk is om voldoende leerlingen of studenten geinteersseerd te krijgen. Maar als een opleiding eenmaal draait, zorgt het voor een gestructureerde en kwalitatieve instroom in de organisatie.

De kapper

De kapper in de FD-column heeft boven de kapperszaak zijn eigen particuliere kappersopleiding. Hij runt die niet zelf, maar steekt af en toe zijn hoofd om de deur. Hier kan natuurlijk geen wervingscampagne tegenop…

Geef een reactie