Meteen naar de inhoud

Latente baanzoeker vergeten is gemiste kans

  • door

Latente baanzoeker vergeten is gemiste kansIn nogal wat organisaties worden vacatures nog steeds fysiek opgehangen. Vaak omdat vacatures eerst twee weken intern moeten worden uitgezet. Maar in sommige gevallen ook omdat externen, zoals klanten of bezoekers, ook geïnteresseerd kunnen zijn in een baan. Maar de digitalisering slaat ook toe op de fysieke vacatureborden. Hierdoor lopen werkgevers latente baanzoekers mist.

Interne latente baanzoekers

Wanneer we het hebben over latente baanzoekers, gaat het meestal over de externe arbeidsmarkt. Maar intern zijn er ook latente medewerkers. Medewerkers die tevreden zijn over hun huidige functie, maar ook open staan voor een nieuwe uitdaging intern. Deze latenten bezoeken niet (vaak) de interne vacaturebank op intranet. Ze moeten dus toevallig tegen een vacature oplopen. Bijvoorbeeld op het prikbord of in de lift.

Externe latente baanzoekers

Externe latente baanzoekers zijn mensen die bij je over de vloer komen. Dat kunnen relaties zijn, leveranciers, klanten, burgers, bezoekers of patiënten. Mensen die primair voor wat anders bij je over de vloer komen, maar wellicht ook wel bij u willen werken. Als ze met vacatures bij u in aanraking komen.

Geen vacatures meer bij de ingang van Erasmus MC

Bij het Erasmus MC in Rotterdam hebben ze besloten om niet langer meer de vacatures bij de ingang op te hangen. Medewerkers moeten op intranet kijken en bezoekers moeten maar naar de recruitmentsite toe gaan. Het lijkt op het eerste gezicht alsof hier een mooie efficiencyslag is gerealiseerd. Maar als hierdoor minder latente baanzoekers solliciteren, dan wordt het omgekeerde bereikt: de wervingskosten gaan omhoog. En dat is vast niet de bedoeling geweest…

Latente baanzoeker vergeten is gemiste kans

Geef een reactie