Go to Top

Nr29 blogt

Gratis webinar: Pak regie over uw arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcommunicatie kent vandaag de dag vele vormen. Om dit alles goed op elkaar af te stemmen en optimaal te laten bijdragen aan het behalen van uw doelstellingen is regie essentieel. Op donderdag 9 april vertelt Martijn Hemminga van Nr29 in een gratis webinar waarom regie over uw arbeidsmarktcommunicatie belangrijk is en hoe u zelf de regie kunt pakken als werkgever.

Martijn Hemminga over employer branding in Customerfirst

Een sector die traditioneel te maken heeft met hoog verloop is de callcenterbranche. Een van de oplossingen om dit tegen te gaan is employer branding waarbij de medewerkerstrots wordt versterkt. Vakblad Customerfirst (voorheen telecommerce) interviewde Martijn Hemminga van Nr29 over employer branding en het verhogen van medewerkerstrots.

SparKaart arbeidsmarktcommunicatie uitgebreid

Met de 25 uurs SparKaart arbeidsmarktcommunicatie begeleidt, helpt en adviseert Martijn Hemminga al jaren werkgevers bij het optimaliseren en regiseren van hun eigen arbeidsmarktcommunicatie. Vanaf nu is er ook een SparKaart met 15 uur en 40 uur SparTegoed. 

Jaarverslag 2013 van Nr29 is uit

Het begint een traditie te worden met de publicatie van het derde jaarverslag van Nr29. Het publiceren van een jaarverslag sluit goed aan bij onze ‘way of working’ met de waarden helderheid en prestaties. In dit jaarverslag vindt u per maand de highlights van prestaties van Nr29 in 2013. Van klantcases tot vermeldingen in de media. Van oprichting van amcexpert.nl tot congressen waar Martijn Hemminga van Nr29 heeft gesproken.

Nr29 start online ‘kennis + advies’-platform

In september heeft Nr29 arbeidsmarktmanagement & arbeidsmarktcommunicatie in stilte het ‘kennis + advies’-platform amcexpert.nl gelanceerd. Een online plek waar werkgevers terecht kunnen voor informatie en inspiratie op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Met amcexpert.nl wil Nr29 haar kennis en ervaring nog toegankelijker maken voor werkgevers.

Checklist duurzame vast/flex-strategie

Het aantal flexmedewerkers als onderdeel van het totaal aantal medewerkers binnen organisaties neemt steeds meer toe. En de komende jaren zal flexibel personeel verder doorgroeien. Volgens het CBS werken er momenteel al zo’n 800.000 mensen flex. In deze checklist 5 stappen hoe u tot een duurzame strategie komt voor vast én flex.

Checklist medewerkersonderzoek

Arbeidsmarktcommunicatie gaat niet alleen over de externe arbeidsmarkt, maar vooral ook over de interne arbeidsmarkt. Medewerkersonderzoek is een goede indicator van de mate waarin medewerkers tevreden en betrokken zijn. In deze checklist krijgt u 5 concrete tips om rekening mee te houden bij medewerkersonderzoek om zo de respons te verhogen.

Checklist internationaal werven

Ondanks de recessie zijn er nog genoeg sectoren die niet de juiste mensen kunnen vinden. Denk maar aan de techniek, ICT en wetenschap. Over de grens werven kan dan een goede oplossing zijn, maar dat werkt anders dan werven binnen de grenzen. In deze checklist van Nr29 leest u hoe u goed voorbereid internationaal kunt werven.